Cheque ontvangen van St. Vogelverzorgingsfonds Friesland

Voorzitter Henk Marinus van De Fûgelhelling te Ureterp heeft vrijdag 18 september een cheque van € 30.000 in ontvangst mogen nemen voor de nieuwbouw van een onderkomen voor weidevogels.
De stichting Vogelverzorgingsfonds Friesland opgericht in 1959 is na ruim 60 jaar opgeheven en heeft haar ruime banksaldo verdeeld. De stichting werd opgericht toen er nog strenge winters waren, waarin de vogels niet meer voor zichzelf konden zorgen en plaatselijke vogelwachten voedsel gingen strooien op de plaatsen waar de vogels zich ophielden. In het jaarverslag over 2010 van de Bond van Friese Vogelwachten staat nog te lezen dat er eerst mag worden gestrooid als het 10 dagen achterelkaar ook overdag minstens  0 graden is geweest, elf stedentocht weer dus.

Het vogelkustasiel ”De Fûgelpits” in Lauwersmar kreeg ook een cheque van € 30.000 om een onderkomen te kunnen maken voor jonge weidevogels.

Het project van Murk Nijdam, ondergebracht in de stichting Agrarisch Natuurfonds Friesland kreeg zelfs een cheque van € 60.000. Deze stichting moet het bedrag gebruiken voor het verwerven van agrarische gronden in het kader van het behoud van de weidevogels.