Naamsverandering naar ‘De Fûgelhelling Wildopvang Noord-Nederland’

Wildopvang de fugelhelling

In 1975 is Stichting Vogelasiel De Fûgelhelling opgericht en in eerste instantie lag de focus toen op het opvangen van roofvogels. Al gauw werd dit uitgebreid met allerlei andere soorten vogels. Het duurde echter niet lang voordat ook de eerste zoogdieren werden binnen gebracht.

Nu, 45 jaar later, is 15% van de opgevangen dieren een zoogdier. Dat wil zeggen, van de ruim 10.000 dieren die jaarlijks worden opgevangen, zijn er ruim 1500 zoogdier. Het zoogdier wat verreweg het meest naar de opvang wordt gebracht, is de egel. Dit is te verklaren doordat egels veel in tuinen van mensen voorkomen en daardoor snel gevonden worden als er iets met het dier aan de hand is.

Verder worden voornamelijk hazen, konijnen, eekhoorns, marterachtigen, en vleermuizen door De Fûgelhelling opgevangen. Maar ieder zoogdier dat van nature in Nederland voorkomt, kan naar De Fûgelhelling worden gebracht als opvang nodig is.

Reden voor ons om onze naam aan te passen. Stichting Vogelasiel De Fûgelhelling wordt Stichting De Fûgelhelling Wildopvang Noord-Nederland. Hiermee is het duidelijk dat we een opvang voor alle wilde, niet gedomesticeerde dieren zijn en dat ons werkgebied Noord-Nederland is. Wij vangen dieren op uit Friesland, Groningen, Drenthe en delen van Overijssel.”